maandag, februari 20, 2006

Curling, je moet het durven

Nee, Curling, dat is gaaf. Een Olympische sport met een grote schijf die over het ijs wordt geschoven. Een soort slowmotion sjoelen op de schaats. Met een bezem poetsen teamgenoten als opgevoerde bijen de baan voor de schijf schoon. Wonderlijk om te zien.

Maar hoe is dit ontstaan? Wie is er op het luminieuze idee gekomen om dit te gaan doen? Ik stel me voor dat dit in een kolonie is begonnen. Een pafferige blanke zit met zijn poten op tafel een sigaar te roken. En omdat hij steeds de werksters in hun kont knijpt, zoeken ze naar een plan om uit zijn buurt te blijven.

Eén werkster heeft, om tijd te rekken ontzettend de vloer geboend, een ander kookt spagetti. Opeens belt de pafferige baas om zijn eten. De werksters springen in de houding en één rent met de pan over de net geboende vloer. Ze struikelt over een bezem en de pan valt. Tot hun verbazing glijdt de pan langzaam in een rechte baan tot aan het einde van de lange gang waar de baas ongeduldig wacht. De gevallen werkster glijdt in dezelfde snelheid mee en gebaart dat de andere pannen ook zo kunnen worden aangevoerd. De werksters hebben grote lol en op een vrije avond vertellen ze het door...

Het verhaal verspreidde zich als de vogelgriep, en is nu drie weken lang live te zien op televisie. Helemaal te gek. Benieuwd hoe die medailles vallen.