donderdag, november 10, 2005

Sex sux

Ook in hoger beroep is een 24-jarige vrouw door een rechtbank in het Noorse Bergen schuldig bevonden aan verkrachting van een man. Daarmee werd het vonnis van een lagere rechtbank bevestigd. Wel zwakte de rechtbank de gevangenisstraf die de vrouw in eerste instantie kreeg opgelegd af, van negen naar acht maanden.

De vrouw bedreef in januari 2004 orale seks met een man. De man was in slaap gevallen in het appartement dat de vrouw deelde met haar vriend. De man getuigde dat haar handelingen hem wakker maakten. In eerste instantie ontkende de vrouw het seksueel contact. Later gaf ze toe dat het wel degelijk had plaatsgevonden, maar beweerde dat de man ermee had ingestemd.

De rechtbank gelooft de man en oordeelde dat dergelijke ongewenste seks door de Noorse wet wordt beschouwd als verkrachting. De vrouw moet de man 5.000 euro schadevergoeding betalen, waarvan er 1.100 zijn bestemd om de rekeningen van de man bij zijn dokter en zijn psychiater te voldoen. Hij heeft naar eigen zeggen sinds het voorval namelijk nauwelijks nog zin in seks. Ook beschreef de man het voorval als een gebeurtenis, die zijn vertrouwen in de medemens heeft beschadigd.

Bron