vrijdag, oktober 28, 2005

Voorwaaaaarts

Zondagnacht komt Mars langs. Tenmiste, in plaats van 225 is de afstand die nacht slecht 69 miljoen kilometer. Mars staat dan dus 3,3 keer dichterbij de Aarde dan normaal.

Dat is best bijzonder, zeker omdat de rode planeet zeer goed zichtbaar is, niet ver van de maan. Met een beetje verrekijkert moeten de ijskappen te zien zijn. Zeggen ze.

Zondagnacht, dus, tegen twaalven, wintertijd, tegen enen, zomertijd. (dat gedoe elke keer met die k*tklok)

4 Comments:

At zondag, oktober 30, 2005 1:09:00 p.m., Blogger neems said...

Vanacht is er nog een kans, feitelijk het moment waarop ik dacht dat het zou gaan gebeuren. Na al de verwarring of de klok nou voor- of achteruit ging, nu nog meer verwarring over het begrip zondagnacht. Misschien is mijn verrekijkert (of verrenkijkert?)voor niets uit het vet, maar ik ga vanavond eens turen. Misschien zelfs een foto maken. Als dát lukt (en als zondagnacht aankomende nacht is) ga ik hem u laten zien. Vol trots.

[url]http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GV0JLNO2[/url]

 
At zondag, oktober 30, 2005 1:17:00 p.m., Blogger neems said...

qua link bedoelde ik dit dus

 
At zondag, oktober 30, 2005 1:19:00 p.m., Blogger neems said...

En 'Vannacht' is met dubbel N.

*wrijft een kilo slaap uit ogen*

 
At zondag, oktober 30, 2005 10:14:00 p.m., Blogger neems said...

Nou vrouwe Leez, mij treft vandaag hetzelfde lot. Ik zie niks. Ja, wolken. Maar teveel om Mars te zien. En da´s jammer, want ik geloof dat we er nu een jaartje of 60.000 op moeten wachten? Tegen die tijd zien we het hoogstwaarschijnlijk van een andere kant.

Eén lichtpuntje. Dat zag ik eerder op de avond. Met een rode gloed. Maar zelfs met de verrekijkert was geen ijskap te zien. T´is blijkbaar toch best wel ver weg, zo´n planeet.

 

Een reactie posten

<< Home